USA del 2

Efter några underbar dagar i Lake Charles bar det av mig New Orleands.
En stad som skulle bli helt speciell för mig.
 
Det finns en liten historia till varför vi valde att åka till New Orleans och varför den staden ligger mig så varmt om hjärtat. New Orleans va nämligen en utav min farfars favorit ställen på jorden, så när vi planerade våran usa resa i våras så bestämde vi oss för att ha ett stopp i den staden innan vi åkte vidare till New York.
Jag hade länge sett fram imot att åka dit också för att jag skulle få göra en sak som betyder så otroligt mycket för mig där. Nämligen min tatuering.
 
Vi anlände i New Orleans på en måndags eftermiddag efter en tre timmars lång bilresa. Och nu kanske man tror att det är sjukt lång tråkigt att bila från Lake Charles till New Orleans, MEN det kan nog varit den coolaste och sjukaste bilresan jag någonsing gjort. För efter ca 1,5 timmar i bilen behövde jag gå på toaletten så vi stannade på den närmsta macken...vilket visade sig vara den coolaste macken jag någonsin varit på.
Det fanns nämligen en levande tiger i en bur precis bredvid macken. Tigern hete Tony och bodde i en stor bur precis vid macken som låg vid en motorväg. Nu kanske det låter som djurplågeri att ha en fullvuxen tiger levande i en bur vid en motorväg, men det är nämligen LSUs ( Louisiana State University) maskot, så utanför det universitetets arena finns det en bur med en riktig tiger i. Så det är lite deras "grej".
Så den kisspausen är nog den bästa kisspausen jag någonsin haft.
 
Men iaf, när vi väl kom fram till New Orleans så checkade vi in på hotellet vilket låg bara någon gata från den kända bourbon street, där alla jazz barer ligger. Efter vi checkat in så gick vi direkt ut på jackt efter en tatuerar studio, jag hade googlat lite innan vi kom dit och sen frågade vi även personalen på hotellet om dom visste någon bra tatuerar studio dom kunde rekomendera. Så vi fick några tips. Den första vi gick till var man tvungen att vara 18 oavsett om man hade föräldrarnas tillåtelse, så vi fortsatte jacket. Efter en liten promenad så hittade vi ett utav ställena vi hade blivit rekomenderade utav peronalen på hotellet. Vilket blev stället jag gjorde min första tatuering. Jag va sjukt nervös men killen som tatuerade mig va jätte snäll och fick mig att slappna av och han pratade med mig  och familjen under hela tiden han tatuerade, vilket va väldigt lugnande. 
Efter jag hade blivit tatueread gick vi tilbaka till hotellet för att hämta upp mamma som hade snattat kvar på hotellet (hon klarar inte riktigt av att kolla på om man blir piercad eller tatuerad, haha). Sen gick vi ut och åt på en resturang och sedan gick vi bara omkring på alla smågator och bourbon street i kylan och njöt. Jag och Fanny gick även tillbaka till hotellet lite senare på kvällen då vi va sjukt trötta medans mamma, pappa och Lina fortsatte att vandra omkring och dom gick även till vissa jazz barer då man måste va 21 år för att gå in så jag och Fanny kunde ändå inte gå in. Vilket va lite tråkigt.
En sak som jag älskade med New Orleans är alla husen där, dom ser så sjukt mysiga ut och man vill bara gå in och kolla på hur det ser ut inuti dom.
 
 
 
 
Tyvärr så stannade vi bara i New Orleans i 1,5 dag.
Så dagen efter hade vi bara en halv dag att gå omkring och utforska resten utav staden i dagsljus.
Vi gick upp tidigt och hade den godaste frukosten, våfflor och fattigariddaren. Sedan så gick vi ut för att promenera omkring. Det va en väldigt varm dag, ungefär som en perfekt vårdag. Så allt känder perfekt när man gick där bland alla garumusikanter. Vi gick ner till mississippi floden som går igenom staden. Vi gick även och fikade på cafe du monde som är jätte känt. Åt nog dom godaste bullarna någonsin som va täckta i vaniljsocker.
Jag låter bilderna tala för sig själva, för jag finner inte ord som kan beskriva hur denna stad va. Allt jag kan säga är att jag blev helt försälskad i den och funderade även på att flytta dit efter high school.
 
 
 
 
Efter en helt underbar för och eftermiddag i New Orleans bar det av mot flygplatsen för att åka vidare till New York.
 
1 kommentar